Wszyscy zawsze szukają najszybszych i najłatwiejszych sposobów na kontrolowanie swojej wagi. Te sześć szybkich wskazówek to prosty sposób, aby pomóc Ci zarządzać swoją wagą i czuć się świetnie.
1. Pobudka i posiłek
Nie pomijaj śniadania. Niejedzenie porannego posiłku może sprawić, że organizm będzie myślał, że jest głodny, co sprawi, że zatrzyma tłuszcz lub będzie jadł więcej w ciągu dnia. Zjedz śniadanie w ciągu 45 minut po przebudzeniu i upewnij się, że zawiera ono zrównoważoną ilość tłuszczu, białka i węglowodanów.
2. Łącz węglowodany
Jeśli węglowodany nie zostały wyhodowane, zebrane lub zebrane, nie jedz ich. Trzymaj się z dala od rafinowanego pieczywa, makaronów, ciast i ciastek, a zamiast tego wybieraj węglowodany dostarczane przez takie pokarmy jak brązowy ryż, słodkie ziemniaki czy jabłka. Możesz również dodać odrobinę tłuszczu, jak oliwa z oliwek lub chude białko, aby zniechęcić organizm do przechowywania zbędnego tłuszczu.
3. Pij więcej
Nawet jeśli wszystko, co robisz, to pić więcej wody, prawdopodobnie stracisz na wadze. Aby utrzymać zdrowy metabolizm, organizm musi być w pełni nawodniony. Pij około ½ uncji wody na funt masy ciała każdego dnia, a zobaczysz różnicę.
4. Jedz więcej!
Twoje ciało potrzebuje kalorii do spalania tłuszczu, więc włączyć swoje ciało do spalania tłuszczu maszyny przez jedzenie małych posiłków w ciągu dnia. Każdy mini posiłek powinien składać się z chudego białka, dobrych tłuszczów i złożonych węglowodanów.
5. Spompuj się!
Słyszałeś, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, ale również spalają więcej kalorii. Budowanie beztłuszczowej tkanki mięśniowej poprzez trening siłowy powoduje, że organizm spala więcej kalorii w ciągu dnia. W połączeniu z ćwiczeniami aerobowymi, trening siłowy może pomóc Ci schudnąć więcej.
6. Oszukuj trochę
Rezygnacja z wszystkich potraw, które uwielbiasz, może wywołać efekt odwrotny do zamierzonego i sabotować twoje wysiłki. Pozwól sobie na jeden dzień w tygodniu, aby rozkoszować się swoimi ulubionymi potrawami. Pamiętaj tylko, że jedna porcja powinna być wielkości jabłka.